Akoestische isolatie

Isoleren van geluid

De industrie is een sector bij uitstek waar men vaak hoge geluidsniveaus bereikt door turbulente machines of snelstromende mechanismen. Deze hoge geluidsniveaus kunnen storend zijn voor zowel de omgeving als de werknemers. Daarom plaatsen wij akoestische geluidsisolatie om enerzijds de werknemers te beschermen tegen gehoorschade en hun een comfortabele werkomgeving te garanderen. Anderzijds zorgt akoestische isolatie ook voor het beperken van geluidsoverlast voor de omgeving en omliggende woonwijken.

Waarom is akoestische isolatie van belang ?

Langdurige blootstelling aan een hoge geluidsniveau kan schadelijk zijn. Er bestaat daarom ook strenge wetgeving in verband met blootstelling aan lawaai tijdens het werk. De wergever moet de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers kunnen garanderen en de nodige preventiemaatregelen nemen. De werkgever dient daarom aandacht te besteden aan het niveau en de duur van de blootstelling. Wat de omgeving betreft van industrieën zal de milieu inspectie ook streng toezien op geluidsoverlast. Daarom is geluidsisolatie op diverse industriële toepassingen een must.

Hoe gaan we te werk bij akoestische isolatie ?

Voorafgaand laat de klant, conform de normgeving, een geluidsmeting uitvoeren door een studiebureau. Op basis hiervan wordt een advies en een technisch vakkundig geluiddempende oplossing voorgesteld, dit op basis van de vraag van de klant en de geluidsniveaus die gewenst zijn. In onze eigen werkplaats worden alle omkastingen, dempers en isolatiebekledingen vakkundig gemaakt. Nadien worden deze door onze ervaren monteurs on-site geplaatst.

Informeer naar de mogelijkheden van akoestische isolatie voor toepassing in de:

Ben je op zoek naar de ideale partner voor isolatiewerken of in dit geval akoestische isolatie? Bij Mortier Isolatiewerken mag je er op vertrouwen dat wij het proces beheren van A tot Z, we zijn flexibel, creatief en zoeken naar een oplossing op maat.