Heat tracing

Heat tracing of elektrische tracing

Bij installaties, leidingen en apparatuur waar vloeistof doorloopt bestaat de kans dat er aan temperatuur verloren gaat. Om die reden zorgt elektrische tracing voor het behoud van temperatuur zodat het productieproces of doorstroming niet wordt verhinderd.

Heat tracing bevordert de efficiëntie van het productieproces

Met heat tracing of elektrische tracing gaan we leidingen tracen of volgen om deze thermisch te beïnvloeden. Heat tracing wordt gebruik voor elke leiding waar materie of vloeistof doorloopt. Bij dergelijke leidingen is het van belang dat de temperatuur constant blijft, een verandering in temperatuur kan de efficiëntie in gedrang brengen. Daarom kan elektrische tracing twee verschillende functies hebben: de leiding vorstvrij houden of de leiding continue op een bepaalde temperatuur houden. Er zullen daarom zelfregelende verwarmingskabels rond de leidingen worden geplaatst en met behulp van een thermostaat kan de temperatuur worden gemonitord. Daarrond zal het nodige isolatiemateriaal worden geplaatst.

Waarom is elektrische tracing van belang ?

Het grootste voordeel van elektrische tracing gaat om de proactiviteit. Zoals reeds verteld, zijn leidingen voor vloeistoffen gevoelig aan temperatuursschommelingen. Denk bijvoorbeeld aan een bovendakse leiding voor water, wanneer deze wordt blootgesteld aan vorst, kan de leiding bevriezen en stopt de doorstroming. Het bevriezen van leidingen kan dan weer zorgen voor barsten en lekken. Elektrische tracing zal een oplossing bieden om de efficiëntie te behouden.

Reken op een professionele aanpak van de elektrische tracing

Na een grondige analyse van jouw behoeften en specificaties ontwerpt Mortier Isolatiewerken op maat een heat tracinginstallatie. Dankzij onze jarenlange ervaring in de sector hebben wij toegang tot de meest voornaamste fabrikanten van heat tracing. Samen met hem kijken wij steeds naar de beste oplossing in functie van de noden en budget.

Informeer naar de mogelijkheden van heat tracing:

Ben je op zoek naar de ideale partner voor isolatiewerken of in dit geval elektrische tracing? Bij Mortier Isolatiewerken mag je er op vertrouwen dat wij het proces beheren van A tot Z, we zijn flexibel, creatief en zoeken naar een oplossing op maat.