Thermische isolatie

Wat is thermische isolatie of leiding isolatie?

Onder thermische isolatie of buis isolatie verstaan wij het voorzien van isolatie voor leidingen of luchtkanalen. Voor het behoud van een goede werking is het van belang dat de temperatuur van leidingen behouden blijft en zeker wanneer er door deze leidingen materie of vloeistoffen vloeien, die lange afstanden dienen af te leggen. Het niet isoleren van leidingen kan voor onaangename gevolgen zorgen. Dankzij buis isolatie behoud je rendement en zorg je voor energie-efficiëntie, garandeer je werkveiligheid en zorgt dit ook voor comfort. Bijvoorbeeld kunnen industriële machines veel warmte afgeven waardoor de werkomstandigheden onaangenaam of ongepast en gevaarlijk worden.

Waarom zou je aan thermische isolatie doen?

Er zijn twee verschillende beweegredenen waarom men aan thermische isolatie van leidingen of luchtkanelen wenst te doen.

Koude leidingen en warme leidingen.

Thermisch isoleren van koude leidingen of koelwaterleidingen

Bij het isoleren van koude leiding maken we gebruik van synthetisch rubber, resol hardschuim of kooltherm. We bepalen de temperatuur van de leiding, medium of product dat erdoor wordt geleid op basis van de grootte van de diameter. Zo komen we te weten wat de juiste isolatiedikte is. De isolatie zal er voor zorgen dat de vloeistof een constante koude temperatuur behoudt en dat er geen condens op de leiding ontstaat. Condens kan namelijk leiden tot corrosie en het eventueel barsten van de leiding.

Thermisch isoleren van warme leidingen

Voor het thermisch isoleren van warme leidingen maken we gebruik van minerale wol (glas- of rotswol). Het type wol wordt zorgvuldig geselecteerd rekening houdend met brandwerendheid van het materiaal. Isolatie van dergelijke leidingen vermindert warmteverlies en zorgt voor comfort in de machinekamers. Temperaturen kunnen oplopen in dergelijke ruimtes, en dankzij thermische isolatie blijven deze werkbaar. Uiteraard bieden ze ook bescherming aan werknemers, tegen verbranding en zijn ze energie efficiënt.

Professionele aanpak

Thermische isoleren is doorgedreven maatwerk, daarom werken we bij Mortier Isolatiewerken met een zekere flexibiliteit en snelheid. Voor klanten in utiliteitsgebouwen en industrie hebben wij reeds telbare oplossingen op maat gebracht voor o.a. leidingen van tanks, silo’s, collectoren & industriele leidingen.

Of het nu gaat over kleine herstellingen of totaalprojecten, bij Mortier Isolatiewerken ben je steeds zeker van een professionele aanpak. Voor onze klanten streven we naar tijdswinst, kostenbesparing en efficiëntie.

Informeer naar de mogelijkheden van thermische isolatie voor toepassing in de:

  • Utiliteitsbouw
  • Petrochemische industrie
  • Chemische industrie
  • Energiecentrales
  • Farmacie
  • Voeding & Drankenindustrie

Ons eigen atelier

Dankzij ons eigen “in house” atelier kunnen we van A tot Z alles intern opvolgen, van de opmeting tot de productie en uiteindelijk de plaatsing. Hierdoor kunnen we ook snel(ler) tussenkomen bij onvoorziene situaties.

Ben je op zoek naar de ideale partner voor isolatiewerken of in dit geval thermische isolatie ? Bij Isolatie Mortier mag je er op vertrouwen dat wij het proces beheren van A tot Z, we zijn flexibel, creatief en in ons eigen atelier bouwen we steeds aan een oplossing op maat.