Brandwerende isolatie voor brandveiligheid

Brandwerende doorvoeringen en dichtingen

Voor utitiliteitsgebouwen zoals woonzorgcentra, ziekenhuizen, maar ook voor industrie is brandveiligheid topprioriteit. In dergelijke gebouwen zijn doorvoeringen voor leidingen, kanalen en elektriciteitsdraden enerzijds onvermijdelijk, maar anderzijds brengen deze de brandveiligheid wel in gevaar. Deze doorvoeringen creëren openingen tussen verschillende ruimtes waardoor brand zich gemakkelijker kan verspreiden. Om de brandveiligheid en de brandweerstand te kunnen garanderen is het van grootst belang om de juiste brandwerende isolatie te voorzien. Brandwerende isolatie of brandvrije isolatie zal in een situatie van brand tijd rekken, zodat mensen meer tijd hebben om zich in veiligheid te brengen en er zal minder schade zijn.

Toepassingen van brandwerende isolatie

Gebouwen worden doorgaans onderveeld in compartimenten, met als afscheiding brandwerende muren, deuren of vloeren. Dit om de verspreiding van het vuur te verminderen en brandrisico te af te bakenen. Voor elke opening die in een muur wordt gemaakt en dit voor eender welke doorvoering zoals een leiding, elektriciteitsdraden of kanalen is brandveilige isolatie van toepassing. Waarom? Voor de eenvoudige reden dat vuur wordt aangewakkerd door zuurstof. De kleinste opening kan een vuur voeden. Om die reden dient elke openingdoorvoering professioneel en brandveilig te worden afgewerkt.

Professionele uitvoering van brandvrije isolatie

Na een grondige studie en analyse van de doorvoeringen wordt een adequate oplossingen voorgesteld en uitgevoerd, comform aan de voorschriften van de producent en de vereisten van de klant.

Na het uitvoeren van de nodige werken kan je van ons een ISIB certificaat (Instituut voor brandveiligheid) en een rapport krijgen waar alle doorvoeringen zitten met brandwerende isolatie, zo kan de periodieke controle van brandveiligheid correct gebeuren.

Ben je op zoek naar de ideale partner voor isolatiewerken of in dit geval brandwerende isolatie? Bij Mortier Isolatiewerken mag je er op vertrouwen dat wij het proces beheren van A tot Z, we zijn flexibel, creatief en zoeken steeds een oplossing op maat.