Akoestische isolatie

Isoleren van geluid

De industrie is een sector bij uitstek waar men vaak hoge geluidsniveaus bereikt door turbulente machines of snelstromende mechanismen. Deze hoge geluidsniveaus kunnen storend zijn voor zowel de omgeving als de (eigen) werknemers. Akoestische geluidsisolatie wordt geplaatst om enerzijds de werknemers te beschermen tegen gehoorschade en hun een comfortabele werkomgeving te garanderen en anderzijds zorgt akoestische isolatie ook voor het beperken van geluidsoverlast voor de omgeving en eventueel omliggende woonwijken.


Contacteer ons


Waarom is akoestische isolatie van belang ?

Langdurige blootstelling aan een (te) hoog geluidsniveau kan schadelijk zijn. Er bestaat daarom ook een strenge wetgeving in verband met blootstelling aan lawaai tijdens het werk. De wergever moet de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers kunnen garanderen en de nodige preventiemaatregelen nemen. De werkgever dient daarom aandacht te besteden aan het niveau en de duur van deze blootstelling. In de verschillende industrieën zal de milieu inspectie dan ook streng toezien op geluidsoverlast. Daarom is geluidsisolatie op diverse industriële toepassingen een echte must.

Hoe gaan we te werk bij akoestische isolatie ?

Voorafgaand laat de klant, conform de normgeving, een geluidsmeting uitvoeren door een studiebureau. Op basis hiervan wordt een advies en een technisch vakkundig geluiddempende oplossing voorgesteld, op basis van de vraag van de klant en de geluidsniveaus die gewenst zijn. In onze eigen werkplaats worden alle omkastingen, dempers en isolatiebekledingen vakkundig gemaakt en samengesteld. Nadien worden deze door onze ervaren monteurs on-site geplaatst.

Informeer naar de mogelijkheden van akoestische isolatie voor toepassing in de:


Contacteer ons

Ben je op zoek naar de ideale partner voor isolatiewerken of in dit geval akoestische isolatie? Bij Mortier Isolatiewerken mag je er op vertrouwen dat wij het proces beheren van A tot Z, we zijn flexibel, creatief en zoeken naar een oplossing op maat.


Contact